KAZZ-O-THEEK

De verzameling zinspelende elementen van Kazou RMT.
Een inspiratiebron voor monitoren die met zinspeling aan de slag willen gaan. Ontdek de categorieën en laat je inspireren door onze verzameling.

Kazz-o-theek

Eieren kopen


Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en eten

Ze vroeg hem: “Voor hoeveel verkoop je de eieren?”
De oude verkoper antwoordde: “Slechts €0.25 per ei mevrouw”
Ze antwoordde: “Voor €1.25, neem ik zes eieren, of ik ga weg”. 
De oude man zei zachtjes: “Neem ze maar voor de prijs die je wil. Misschien, héél misschien is dit een goed begin van de dag aangezien ik nog géén enkel ei heb verkocht vandaag”.

Vervolgens nam de vrouw de eieren mee en liep weg uit het zicht van de oude man. De man bleef achter, waar de vrouw met een euforisch gevoel weg loopt. Ze stapt haar dure auto in en ging naar een restaurant met haar vriend. Samen hadden ze een goede maaltijd, bestelde wat ze wilden en ze aten een klein beetje terwijl ze veel over hadden van de maaltijd. Vervolgens komt de rekening. Deze was een bedrag van €90.00, ze gaven €100.00 en vertelde de restauranteigenaar dat hij het verschil in wisselgeld kon houden.

Dit incident lijkt misschien redelijk normaal voor de eigenaar, maar het is enorm pijnvol voor de arme, oude eier verkoper.

Moraal van het verhaal is: 
Wáárom tonen wij altijd een gevoel van macht zodra we iets kopen of geven aan degene die het onze liefdadigheid het hardst nodig hebben, terwijl we genereus worden aan de mensen die het met gemak zonder onze hulp kan?

Ooit las ik het volgende:

“Mijn vader kocht ooit de simpele goederen van de meest arme mensen voor hoge prijzen. Soms betaalde hij zelfs méér dan dat ooit nodig was. Toen ik vervolgens bezorgd raakte en hem hiermee confronteerde gaf hij met een stellige blik aan: ” Mijn zoon, dit is een goed doel, verpakt in waardigheid”.

Leeftijdscategorie

Categorie